Mijn naam is Patrick van den Akker en ben de oprichter van Akkerhvk.

Ik ben geboren in Heesch en kom uit een ondernemersgezin. Na de MAVO ben ik in het familiebedrijf gaan werken, waarbij ik op diverse afdelingen heb gewerkt zoals: metaalbewerking, hout/kunststofbewerking, stoffeerderij, spuiterij, transport en montage van eindproduct bij de klant.  Door de jaren heen ben ik me blijven ontwikkelen en heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder het middenstand diploma en ik heb mijn lasdiploma’s gehaald.

Rond mijn veertigste vond ik mijn passie en dat was VEILIGHEID. Het besef hoe belangrijk het is, dat iedereen na een lange werkdag weer veilig thuis komt en om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik ben in de avonduren de opleiding MVK gaan volgen en heb een aantal jaren als middelbaar veiligheidskundige op diverse projecten gewerkt.

MAAR ik had het gevoel “ik kan meer toevoegen, als ik meer afweet van de achtergronden van veiligheid en hoe kun je veiligheid borgen in een organisatie?”. Dat was het moment, dat ik me volop op de studie HVK heb gestort en deze binnen 2 jaar succesvol heb afgerond.

Nu ben ik die hogere veiligheidskundige die ik wil zijn: een luisterend oor in de organisatie, een adviserende en begeleidende rol naar het management en voor de werkvloer, een veiligheidskundige die er niet voor terug deinst om iemand op zijn gedrag aan te spreken.

Hoe bereik ik de juiste chemie in een organisatie, zodat alle neuzen in elke laag van de organisatie dezelfde kant op staan t.a.v. veiligheid? Dat is mijn ultieme doel.